77ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φεστιβαλ Ρομποτικης

  Τρεις μαθητές και μία μαθήτρια από το Ε1 τμήμα του σχολείου μας, πήραν μέρος στο 1ο φεστιβάλ ρομποτικής που συνδιοράνωσαν η εταιρεία Robotixlab με το Δήμο...

Read more...
Θανος Μικρουτσικος

Ο ΘΑΝΟΣ  ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΣΤΟ 77ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

Read more...
Το σχολείο μας στο European School Radio με την εκπομπή

RETRO - HIP HOP

 

...

Read more...
Προγραμματίζοντας

Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας, από την Α΄μέχρι την ΣΤ' , συμμετείχαν στην εβδομάδα "Μία ώρα κώδικας" με μεγάλο...

Read more...
Γνωρίζοντας τα άστρα

Ο καθηγητής αστροφυσικής κ. Δημήτρης Νανόπουλος στο 77ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου...

Read more...
bullying

"Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό"

...

Read more...

  Τρεις μαθητές και μία μαθήτρια από το Ε1 τμήμα του σχολείου μας, πήραν μέρος στο 1ο φεστιβάλ ρομποτικής που συνδιοράνωσαν η εταιρεία Robotixlab με το Δήμο Θεσσαλονίκης, στις 28/2-1/3/2015 και το οποίο  έλαβε χώρα στην αίθουσα Νερού του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

   Την πρώτη ημέρα τα παιδιά παρακολούθησαν το εργαστήριο ρομποτικής, όπου μάθανε πως να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ένα ρομπότ, ενώ τη δεύτερη μέρα κλίθηκαν μόνοι τους να φτιάξουν - συναρμολογήσουν καθώς και να προγραμματίσουν το δικό τους ρομποτάκι έτσι ώστε να εκτελεί συγκεκριμένες λειτουργίες:να κινείται πάνω σε μία συγκεκριμένη γραμμή, να φορτώνει και να ξεφορτώνει κάποια αντικείμενα που έβρισκε στο δρόμο του πάνω σε μία ειδικά κατασκευασμένη πίστα.

Τα συναισθήματα που βίωσαν ήταν ποικίλα: από τρελό ενθουσιασμό και χαρά για όλα όσα μάθαιναν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου (γυάλιζαν τα ματάκια τους από χαρά), ελπίδες πως θα κερδίσουν τα ρομπότ δώρο και όνειρα το βράδυ για το που θα τοποθετήσουν το τρόπαιο στο δωμάτιό τους, άγχος και απογοήτευση μπροστά στα άπειρα κομματάκια που έπρεπε να συναρμολογήσουν, διαφωνίες για το πως πρέπει να το φτιάξουν, ευτυχία και ανακούφιση αφού τα συναρμολογήσανε, αγωνία για το διαγωνιστικό μέρος της δεύτερης μέρας.

Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ τόσο στην εταιρεία Robotixlab για όσα πρόσφερε στα παιδιά, όσο και σε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στο φεστιβάλ και ζήσαν αυτήν την εμπειρία !